Lancering WalibiStats [BETA]

Het is eindelijk zover. We durven een beetje los te laten waar we jaren naar toe hebben gewerkt. ThemeParkRadar is een project waarbij data van ruim 90 pretparken in dezelfde structuur wordt opgeslagen, zodat je straks statistieken kunt draaien over parken, landen, soorten attracties, en ga zo maar door.

Als eerste test doen we iets heel simpels; WalibiStats. Deze site weergeeft een beetje data van Walibi, zoals we dat ook doen voor de Efteling op EftelStats. Het grote verschil tussen WalibiStats en EftelStats is dat EftelStats een eigen codebase en datastructuur heeft, en WalibiStats heeft een gedeelde structuur, waar ook andere parken gebruik van maken. Dit maakt het mogelijk om met een druk op de knop ook een site te maken voor bijvoorbeeld Disney Shanghai. Of bijvoorbeeld uiteindelijk ooit wel misschien EftelStats, als de kwaliteit net zo hoog wordt. De test draait in ieder geval al op beta.eftelstats.nl.

Maar dat met al die losse sites gaan we niet doen. Dat is niet het masterplan achter ThemeParkRadar. Dit is slechts een test. Een visualisatie om te zien wat we met de data kunnen. Een plek om te experimenteren.

Zoals je ziet is de huidige site nog wel heel erg beperkt. Dat gaat deze maand nog veranderen. We gaan sowieso dagrapporten maken die tot een maand terug te zien zijn. Daarnaast gaan we voor beta.eftelstats.nl aan de slag met storingen en onderhoud, want dat ondersteunt de data van Walibi helaas niet. Ook gaan we de sites multi-language maken, zodat ook buitenlandse gasten ermee aan de slag kunnen.

Veel plannen, maar eerst maar eens kijken hoe de site Halloween Fright Nights overleeft. Heb je suggesties, tips, bugs? Check dan even de contact-pagina!